A TOP-TO-TOE PRECAST HOUSE

This is a 540 m sq. residential house, located on north Bandung. The building was designed in order to accommodate the housing need of the client. Together with the client, a design brief was developed. The final house must be easy to live in with indoor - outdoor flow, low maintenance, but the simplicity is the main characteristic of this design.
.
A House is a “full-precast concrete” house from top-to-toe, with all of its foundation, columns, beams, floors, walls and roof-plate are made from precast concrete. The ground level of the building is where the parking places, storage, maid & driver rooms are located. The public spaces (entrance, living room, kitchen and dining room are arranged on the first floor. The rooftop in this house functions as a garden with a seating area with a beautiful view of the city scape.
.
A House has 3 bedrooms and 1 family den, all located on the 2nd floor. The main Master Bedroom has an en-suite and walk-in wardrobe, and a balcony. From the family-den, you can enjoy the mountainous view of Bandung. Service area is located on the 3rd floor, where the laundry, linen & mechanical room are located.
.
Project Description
.
Project Type : Private House
Design : 2011
Built : 2012
Contractor : By owner
Precast : PT. Beton Elemindo Perkasa

 

WHAT

A Precast House

WHERE

Bandung

WHEN

2012

BE IN 
TOUCH

Jalan Parasitologi No. 10 Pav.

Bandung - 40191

+62 812 235 3452

studio@arkitekt.id

© 2019

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
arkitekt 2019 logo - original - BG_edite
6 copy (Large)